Kövess minket!
  
     

Minden, amit az üvegcsiszolásról tudni érdemes

Minden, amit az üvegcsiszolásról tudni érdemes
2016, október 27.

Érdekesség, hogy az üveg bár szilárd anyagnak számít, úgynevezett amorf jelleggel bír, ami azt jelenti, hogy nem szabályos kristályszerkezettel rendelkezik. Ugyanis az üveg bizonyos tulajdonságai a folyadékokra jellemzőek, és lényegébe olyan kevert anyagról beszélünk, mely lehűlés közben mechanikailag jut szilárd állapotba.

Az üveggyártásnak és ez által az üvegcsiszolásnak történetére számos legenda utal, melyek többségét azonban régészeti leletek nem támasztják alá. Az kikövetkeztethető, hogy az üvegcsiszolásra akkor kerülhetett sor, mikor az első alkalmas csiszolóanyagok megjelentek. A kora középkorból már több, csiszolástechnikával előállított üvegtárgy maradt fent, melyek közül egyes darabok tökéletes állapotban pompáznak még ma is!

Az üvegcsiszolásnak több verziója is ismeretes, melyekhez más és más csiszolóanyagok szükségeltetnek:

  • Élfénycsiszolás –a tükör széleinek éltörése
  • Fazettázás – a tükör egyenes, illetve ívelt oldalainak a szögbecsiszolása. Létezik úgynevezett mikrofazettázás is, mely bármilyen méretű és fajtájú üveg csiszolására alkalmas, és főként a Tiffany-üvegekhez használják
  • Szögbecsiszolás
  • Gravírozás
  • Kagylócsiszolás
  • Üvegcsiszolás – félkész öblösüvegből csiszolással díszített készterméket gyártanak

Minden csiszolási eljáráshoz más csiszolóanyagok alkalmaznak. Összetételük vagy kialakításuk is eltérhet, attól függően, hogy milyen végeredményt szeretne a mesterember létrehozni. Érdekesség, hogy míg anno az üvegcsiszolás a gyártási folyamat része volt, addig ma már erre egy külön szakma épül.

Az üvegcsiszolásnál nagyon fontos a precizitás és a csiszolóanyag minősége, ezért elengedhetetlen, hogy megbízható forrásból szerezzük be azt! Cégünk kínálatában színvonalas és egyedülálló csiszolóanyagok széles választéka található! Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött tudjuk, hogy a minőségi munkához elengedhetetlen a minőségi szerszám is! Látogasson el honlapunkra, a www.fk-technika.hu-ra, és tekintse meg ajánlatainkat. Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken, akár telefonon, a +3630/990-7356-os számon, akár e-mailben az fktechnika@gmail.com címen.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
Miért érdemes a nyílászárókat lecserélni még a hideg tél előtt?
Miért érdemes a nyílászárókat lecserélni még a hideg tél előtt?

Ön is gyakran tapasztal huzatot otthona különböző részein, amit szeretne mielőbb megszüntetni, lehetőleg még a hidegebb idő eljövetele előtt?  A...

Close