Kövess minket!
  
     

Amit az acélról és az acélszerkezetekről tudni érdemes

Amit az acélról és az acélszerkezetekről tudni érdemes
2016, április 1.

Az acél az egyik legfontosabb ötvözete a vasnak, melynek fő összetevője a szén. Az acél képlékeny megmunkálással alakítható, kedvező tulajdonságainak köszönhetően pedig számtalan területen alkalmazzák.

A vas és az acél megjelenése nagy szerepet játszott az emberiség történelmében, az acélgyártásnak pedig több verziója is ismeretes, azonban a történetek egy dologban megegyeznek, mégpedig a leöntési folyamatban. Ez az utolsó lépés, mely során kikristályosodik a folyékony acél.

Az acélöntésnek két verziója létezik:

  • Kokillaöntés: a kokilla egy öntöttvasból készült szerkezet, melynek alakja lehet alulról vagy felülről bővülő.
  • Folyamatos öntés: ez egy korszerűbb módszer, melyet a második világháború óta alkalmaznak. A folyamatos öntés során az acélt egy közbenső üstbe folyatják, mely eljuttatja azt a kristályosító kokillákba.

Acélszerkezetek gyártás során a megmunkált acélt használják fel. Nézzük meg, hogy hogyan, és, hogy hol hasznosítják:

  • Az acélszerkezetek gyártás nem egyszerű folyamat és fontos, hogy szakemberek végezzék. Az acél viszonylag nehezen munkálható meg, így a hegesztése és forrasztása profizmust kíván.
  • Hol hasznosítható az acélszerkezet? A mai világban gyakorlatilag bármilyen építmény esetében. Kiváló megoldást kínál gyáraknak, raktáraknak, műhelyeknek és más jellegű létesítményeknek egyaránt.
  • Az acélszerkezet előnye, hogy roppant strapabíró és időtálló, valamint költséghatékony építkezési alap. Emellett felgyorsítja az építkezési folyamatot is, hiszen maga az acélszerkezet gyártás egy rendkívül gyors folyamat.

Főbb előnyei közé tartozik az acélszerkezetes épületeknek, hogy bármikor bővíthetőek és áthelyezhetőek, illetve tartóoszlopok nélkül is terjedelmes méretűek – azonban fontos tudni, hogy kizárólag megbízható forrásból származó acélszerkezetet szabad csak alkalmazni!

Cégünk sok éves tapasztalattal a háta mögött gyárt kiváló minőségű acélszerkezeteket! Keresse fel honlapunkat a www.acelszerkezet-technika.hu webcímen és tekintse meg szolgáltatásainkat, kérdés esetén pedig vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal telefonon, a 06-20/9888-008-as telefonszámon, vagy e-mailben, az acelszerkezet.technika@gmail.com címen.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
bonasi.hu
Tegyen megbízható módon a beázás ellen!

Komoly problémája adódott pinceszigetelésével, beázást észlelt? A rendkívül kellemetlen helyzet rövid időn belüli elhárítása elengedhetetlen, ugyanis nagyobb esőzés során még...

Close