Kövess minket!
  
     

Korszerű és biztonságos kéményrendszerek: A turbós kémények

Korszerű és biztonságos kéményrendszerek: A turbós kémények
2014, július 16.

A lakásfelújítás során elsődleges cél, hogy modern, korszerű és gazdaságos megoldásokkal kényelmesebbé, esztétikusabbá és költséghatékonyabbá varázsolhassuk otthonunkat és hosszútávon biztosítsuk igényeinket. A kéményfelújítás és mai lehetőségek alkalmazása lehetővé teszi, hogy biztonságosabban üzemelhessen a rendszer. Napjaink egyre szélesebb körben elterjedt megoldásai a zárt égésterű készülékek és turbós kémények remek megoldást kínálnak mindenki számára.

A turbós kémények

Manapság igen közkedveltek és elterjedtek biztonságos működésüknek köszönhetően a zárt égésterű gázkészülékek, melyek óriási előnye, hogy az égéshez szükséges levegőt a szabadból nyerik, és nem a lakótérből. Hogy a szabadból nyert oxigén bejusson, speciális és megbízható kéményrendszer szükséges, azaz a turbós kéményrendszer, amely közvetlenül a készülékbe vezeti a levegőt, valamint az égéstermék közvetlenül a nyomáscsövön keresztül távozik a beépített ventillátornak köszönhetően.

Turbós kémény típusok:

  • Koxiális turbós kémény: A bélelt kéményekben egy kisebb átmérőjű cső kerül beépítésre, amely során a nagyobb átmérőjű csövön keresztül áramlik be az oxigén, míg a kisebb cső a füstgázok elvezetéséért felelős.
  • Szétválasztott rendszer: A levegő bevezetése egy külön csövön történik, pl.: másik kémény, kültér falán keresztül, szellőző csatornán át, stb. majd az égéstermékek elvezetése a bélelt kéményen át zajlik.

A turbós kémények hatalmas előnye, hogy új és meglévő rendszerek esetében is kivitelezhetőek, azonban a megoldástól és típustól függően történnek a munkálatok, melynek megfelelően egyes esetekben faláttörésre van szükség, vagy egyéb nagyobb munkálatokra. A munkafolyamatoktól függetlenül a turbós kémény rövidtávon megtérülő befektetés, mivel napjainkban a füstgázok okozta mérgezések és halálesetek igen csak elszaporodtak, ezért otthonunk és szeretteink védelmének érdekében modern és innovatív megoldást biztosítanak a lakásfelújítások során.

Válassza a profikat!

A Soki Plusz Kft. szakemberei sok éves tapasztalattal és számos elégedett ügyféllel a hátuk mögött állnak rendelkezésére széles szolgáltatási körükkel és turbós kémények beépítésével, hogy otthona korszerű és biztonságos lehessen. Turbós kémény kivitelezésével kapcsolatos információkért látogasson el a www.kemeny.hu weboldalunkra, valamint bővebb tájékoztatásért keressen minket bizalommal a 06-30/300-4167-es telefonszámon és az info@kemeny.hu e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
tamasablak.hu
Lakásfelújítás a Tamás-Ablakkal

A lakásfelújítások egyik legjellemzőbb művelet a nyílászárók cseréje.  Ez a tendencia annak köszönhető, hogy rengeteg régi épület van Magyarországon, melyekben...

Close