Kövess minket!
  
     

Házépítés? Kezdjük az alapoknál!

Házépítés? Kezdjük az alapoknál!
2017, március 31.

Ha házépítésbe fogunk, rengeteg olyan építészeti szempont van, amit szem előtt kell tartanunk, hogy az épület a későbbiekben megfelelően kiszolgálja a lakó igényeit és szerkezetileg is megállja a helyét az évek folyamán. Egy rosszul felépített ház falai idővel megrepedezhetnek, omladozhatnak, a tetőszerkezet nem fogja kibírni a nagyobb természeti behatásokat és rossz alapozás esetén az egész épület megsüllyedhet.

A megfelelő alapozás az építkezés legfontosabb része. A jól kivitelezett házalap szolgáltatja az építmény támasztékát, minden súly ide nehezedik. Az épületek alapozása azt a célt szolgálja, hogy az adott építmény súlyát megfelelően eloszlassa a talajon. Kétféle alapozás létezik, az egyik a síkalapozás, a másik a mélyalapozás. A tökéletes alapnak számos feltételnek eleget kell tennie, például a statikai állékonyság, ami a süllyedést, elcsúszást és a felbillenést segít elkerülni, továbbá, hogy ellenálló legyen különböző hatásokkal szemben (például fagyhatás, talajvíznyomás) és, hogy az alap által az épület szerkezetében se keletkezhessenek esetleges károk. Az alap készítésénél figyelembe kell vennünk a leendő épület méretét, terhelését, szerkezeti rendszerét, alaprajzának tagolását, továbbá a helyszíni talajviszonyokat, fizikai, kémiai jellemzőket, vízviszonyokat. A tökéletes alap gondoskodik házunk tartásáról az évek során, viszont ehhez szükségesek a jó előkészítések, mint például az alapásás.

Jó házalapot csak megfelelően kiásott és elrendezett földterületre készíthetünk! Fontos, hogy jól felkészült szakemberekhez forduljunk alapásás terén, ezzel megkönnyítve a későbbi beton gyártási, betonozási munkálatokat, valamint nem elhanyagolható a felhasznált beton mix minősége sem! Mivel beton gyártással is foglalkozunk, így, ha tőlünk rendel, garanciát vállalunk az alap készítésénél felhasznált anyagra!

Cégünk több mint tíz éve foglalkozik építőanyag kereskedelemmel, betonszállítással, épületi elemek gyártásával, épület alapok kiásásával! Forduljon hozzánk, ha szeretné, hogy jövőbeli otthona tökéletes alapokon álljon! Látogasson el honlapunkra, a www.augusztinbeton.hu-ra és érdeklődjön további termékeink és szolgáltatásaink iránt! Vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-30-367-6452 telefonszámon vagy írjon e-mailt az info@augusztinbeton.hu e-mail címre!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
Stílus, minőség, olaszos elegancia: Castelvetro hidegburkolatok
Stílus, minőség, olaszos elegancia: Castelvetro hidegburkolatok

Házépítés és házfelújítás során különös figyelmet kell fordítanunk a megfelelő hidegburkolat kiválasztásra, ugyanis nem mindegy, hogy milyen minőségű és kinézetű...

Close