Kövess minket!
  
     

Az árnyékolástechnika nagy kérdése: műanyag vagy alumínium?

Az árnyékolástechnika nagy kérdése: műanyag vagy alumínium?
2016, január 25.

A házépítési- és felújítási munkálatok során mindig elérkezik a pont, mikor döntés elé állnak a tulajdonosok: műanyag vagy alumínium redőny mellett döntsenek? Az alábbi összefoglalásban tényekkel próbáljuk alátámasztani a műanyag és az alumínium redőny előnyeit és hátrányait.

Miért jó a műanyag redőny?
A műanyag egy mesterségesen előállított szerves polimer. Az élet minden területén fellelhető, a háztartástól egészen az űrkutatásig.
Tulajdonságait tekintve a következők miatt kedvelik: kiváló hőszigetelő, könnyen alakítható, optimális hangszigetelő, időtálló, ellenáll számtalan időjárási és fizikai behatásnak, illetve az előállítása is roppant költséghatékony.
Ezen tulajdonságai miatt is vált közkedvelté a redőnyök világában. A műanyag redőnyök tehát kiválóan alkalmazhatóak és pénztárcabarát megoldást kínálnak, azonban szerkezetük mesterkélt felépítéséből adódóan sajnos korántsem olyan időtállóak, mint más anyagú társaik.

Miért jó az alumínium redőny?
Az alumínium egy, a periódusos rendszerben is fellelhető könnyűfém. Színét tekintve ezüstös, és előszeretettel alkalmazzák ipari tevékenységekre. Sűrűségének és kedvező mechanikai tulajdonságainak hála sokféleképpen alkalmazható.
A következő tulajdonságai miatt hasznosítják előszeretettel: puha, könnyen alakítható, rendkívül időtálló, a megfelelő kidolgozásban roppant ellenálló és kiválóan szigetel.
Bár előállítását tekintve jóval költségesebb, mint műanyag társa, azonban kedvezőbb tulajdonságai miatt hosszútávon költséghatékonyabb megoldást kínál. Az alumínium redőny emellett roppant esztétikus megjelenéssel bír, és jóval hosszabb ideig megőrzi eredeti formáját és minőségét.

Bármelyik verzióra is essen a választása, fontos, hogy a megfelelő alapanyagokkal dolgozó és kiváló szaktudással rendelkező szakembereket bízza meg azok előállításával és felszerelésével.
Ha Önnek is fontos a minőség, tekintse meg honlapunkat a www.akciosablak.hu oldalon, további információért pedig keressen minket a 06-70/360-6168-as számon, illetve az info@akciosablak.hu e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
kompresszorokkal
Kompresszor javítás olcsón és megbízhatón? Lehetséges!

A viszonylag ritkán előforduló eszközök, például a dugattyús kompresszorok, spirálkompresszorok, csavarkompresszorok javítása sokszor nehézségbe ütközik, hiszen kevés megbízható szerviz foglalkozik...

Close