Kövess minket!
  
     

Amit fontos tudni a csiszolástechnika világáról!

Amit fontos tudni a csiszolástechnika világáról!
2016, május 3.

A csiszolás már sok ezer éves fogalom, és manapság is mindennapjaink részét képzi. Nem is gondolnánk, mennyi minden – a környezetünkben fellelhető tárgy és szerkezet – került már megcsiszolásra. De mi is az a csiszolás? Nos, a csiszolás egy olyan forgácsoló átalakítás, mely során az adott anyag felületi egyenetlenségeit csökkentjük, így a felület minőségét javítjuk. Ehhez a folyamathoz alkalmazott forgácsolószerszám a hordozóanyagra ragasztott csiszolószemcse, más néven a csiszolóanyag.

Ez a folyamat napjainkban szinte megkerülhetetlen az anyagfeldolgozás során, fontos azonban kiemelni, hogy nagymértékű tudást igényel mind a csiszolandó anyagok, mind a különböző csiszolástechnikák tekintetében!

A csiszolástechnika az utóbbi évek során számtalan változáson ment át. Egyre jobb minőségű csiszolóanyagok kerültek a piacra, ugyanakkor a csiszolandó alapanyagok minősége is javult, emellett pedig megjelentek a gépiesített csiszolóeszközök is. A csiszolásnak megannyi fajtája létezik, attól függően, hogy milyen alapanyagot szeretnénk megmunkálni, és azt milyen technikával szeretnénk kivitelezni. Létezik lapalkatrészek egalizáló csiszolása, más néven kiegyenlítő csiszolás, továbbá felületkezelés előtti csiszolás valamint él- és ívcsiszolás is.

A csiszolás tehát történhet kézzel, vagy géppel, de az is előfordulhat, hogy mindkettő alkalmazása szükséges. A nagyüzemi csiszolásoktól eltekintve legfőképpen a fa- és fémmegmunkálásban játszik nagy szerepet a csiszolástechnika. Házilag alkalmazható különböző anyagok éleinek csiszolására, illetve a parketta felújítására is – ez utóbbi esetében főként a gépek alkalmazása javallott.

Fontos, hogy bármilyen jellegű munkát is végezzünk, előtte tájékozódjunk a megfelelő csiszolóanyag kiválasztásával, és az alkalmazott csiszolástechnikával kapcsolatban!

Minőségi csiszolóanyagokért forduljon hozzánk bizalommal! Holnapunkon, a www.fk-technika.hu oldalon megtalálhatja széles választékunkat, illetve hasznos tanácsokat is olvashat csiszolástechnikával kapcsolatosan! Kérdés esetén felkeresheti szakértő munkatársainkat telefonon, a 06-30/990-7356-os telefonszámon, illetve e-mailben, az fktechnika@gmail.com címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
acélszerkezetek gyártás
Amit az acélról és az acélszerkezetekről tudni érdemes

Az acél az egyik legfontosabb ötvözete a vasnak, melynek fő összetevője a szén. Az acél képlékeny megmunkálással alakítható, kedvező tulajdonságainak...

Close