Kövess minket!
  
     

A tökéletes parketta titka

A tökéletes parketta titka
2016, augusztus 16.

A természet nyújtotta nyersanyagok már a civilizáció kezdete óta kínálnak tökéletes építkezési alapanyagokat. A legközkedveltebb kivitel, mely napjainkban is nagy figyelmet kap, a fa volt. Tökéletességét annak köszönheti, hogy számtalan kialakításban rendelkezésre áll, a keményebb típustól a puhább, lágyabb verzióig. A nyers fa hátránya azonban, hogy nem túl ellenálló a külső behatásokkal szemben, ezért könnyen vizesedik, rohad, sérül és deformálódik, ha nincs megfelelően lekezelve.

Napjaink egyik legkedveltebb burkolata a parketta. Az ehhez használt fa ugyan számtalan megmunkáláson megy át, ám még így is mondhatni nyers formában áll rendelkezésünkre. Ahhoz, hogy a parketta tökéletes és időtálló lehessen, szükséges a megfelelő csiszolóanyag alkalmazása.

A parketta csiszolása azonban egy viszonylag összetett és bonyolult folyamat, mely során érdemes odafigyelni pár dologra! Ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes lehessen, eláruljuk, mire figyeljen a csiszolás során, illetve milyen csiszolóanyagot alkalmazzon!

  • Az első és legfontosabb, hogy beszerezzük a szükséges kellékeket, melyek a következőek: csiszológép, a sarkokhoz kézi csiszoló, védőszemüveg, bakancs és maszk, hézagtömítő, kopásálló lakk, lakkhenger és csiszolópapír.
  • A fa csiszolásához legalkalmasabb a szilicíum-karbidból készült csiszolóanyag.
  • A következő lépés, hogy ellenőrizzük, nincs-e kiálló tárgy a parkettán, mely megsérthetné a csiszológépet!
  • Érdemes a csiszológéppel többször végigmenni a felületen, ám arra figyeljünk, hogy az utolsó alkalommal mindenképpen száliránnyal megegyezően haladjunk!
  • Ha beszereztük a megfelelő csiszolóanyaggal ellátott kézi csiszolót, végezzük el a csiszolást a sarkokban is! Amennyiben a parketta nyikorog, a kézi tömítővel érdemes feltölteni az esetleges hézagokat.
  • Ha a csiszolással végeztünk, alaposan portalanítsuk a parketta felületét, majd kopásálló lakkal kenjük át háromszor! A rétegek között érdemes finom csiszolást végezni csiszolópapírral.

Ahhoz pedig, hogy a végeredmény valóban tökéletes lehessen, forduljon hozzánk minőségi csiszolóanyagért! Látogasson el honlapunkra a www.fk-technika.hu-ra, ahol megtekintheti ajánlatainkat, illetve segítséget is kérhet elérhetőségeinken, telefonon a +3630/990-7356-os számon, e-mailben pedig az fktechnika@citromail.hu címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
cserepeslemezt
Miért jár jól, ha cserepeslemezt választ?

Eljött az idő a tetőfedésre, de nem tudja, milyen anyagot válasszon hozzá? A hagyományos tetőcserepek helyett már egyre többen választják...

Close